Facilicom is leidend in het ontwikkelen van best practices

22 juli 2015

Het van oorsprong Amerikaanse EMC is groot geworden met opslag, management en beveiliging van data voor bedrijven.  Alleen al in de EMEA-regio (Europe, Middle East & Africa) is het bedrijf in vijftig landen actief. EMC streeft in al die landen naar een uniforme facilitaire dienstverlening op hoog niveau. De eerste mijlpaal is bereikt. Tien maincontractors, eigenlijk concurrenten, werken nu in 28 landen samen als één team voor zo’n 12.000 medewerkers op 125 locaties. Facilicom geeft het goede voorbeeld in Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk.

Facilities as a Service

Uniformiteit in de dienstverlening is belangrijk omdat er ook binnen EMC internationaal wordt gewerkt.  De ene dag werkt iemand in Londen, de volgende dag in Brussel en de week daarna in Duitsland. We willen dat de werkomgeving er op alle locaties hetzelfde uitziet en aanvoelt. Zo moet ook de facilitaire dienstverlening overal hetzelfde zijn. Wij leveren daarom Facilities as a Service.

Best practices

Claudia Struyf

Facilicom is leidend in het ontwikkelen van best practices, het leveren van de hospitality die EMC zoekt en het creëren van wow-momenten. De vijf landen die onder het Facilicom-contract vallen, opereren echt als één team.
Claudia Struyf werd in 2006 als facility coördinator gedetacheerd bij EMC België. Nu is ze verantwoordelijk voor al de uniforme facilitaire dienstverlening bij de EMC-vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk. Ze is ook accountmanager en SPOC (Single Point of Contact) voor het contract en het contact met EMC.
De manier waarop Claudia Struyf als Operations & Facility Manager het verbrede team leidt is typisch een gedrag dat EMC graag zou zien bij andere partners. Daarmee is het dus ook een uitmuntend voorbeeld van een best practice.

Het volledige artikel over een uniforme dienstverlening van hoog niveau leest u hier.