Gom ontvangt beste Near Loss van februari bij ExxonMobil.

2 maart 2017

De award voor beste Near Loss in februari bij ExxonMobil, gaat naar Gom!

Bij ExxonMobil is veiligheid prioritair op alles. Dus goed schoonmaken is belangrijk, maar veiligheid is nog belangrijker.

Het Gom team, onder leiding van Bart en Hamid, staat bij ExxonMobil bekend als een sterk poetsteam, maar ook op vlak van veiligheid weten ze van aanpakken.

Voor er aan een poetsopdracht gestart kan worden, moet er eerst een procedure doorlopen worden waarbij het team een aantal aandachtspunten moet observeren. Eigenlijk een controle van wat het ergste is wat er kan gebeuren of mislopen bij het uitvoeren van de opdracht. En vooral, wat je kan en gaat doen om dit te voorkomen zodat er veilig kan gewerkt worden. Dit is een extra dagdagelijkse procedure dat het Gom team in haar takenpakket heeft.

Valt er een gevaarlijke situatie op of je kan een tip kan geven ter verbetering ivm veiligheid, dan moet je dat melden. Dat is een zogenaamde "Near Loss". Bijvoorbeeld er wordt een leeg blikje bier gevonden tijdens het schoonmaken van het sanitair, een scherpe rand, iemand die onveilig werkt,... van alles moet een melding gemaakt worden.

Maandelijks kiest ExxonMobil de beste Near Loss. Gom heeft deze al regelmatig behaald en ook de Near Loss van februari kan nu bij op het palmares gezet worden.