Nu ook studenten aan tafel bij Prorest

17 januari 2017

Prorest zwierde begin januari de deuren open van haar allereerste studentenrestaurants. Om te bepalen wat er op de borden mag en hoe vet, flex en chillax de inrichting moet zijn, klopte Prorest aan bij de experts zelf: de studenten.

In de 4 campussen van AP Hogeschool Antwerpen kunnen studenten en medewerkers sinds 9 januari 2017 aan tafel schuiven bij Prorest. Voor een gezonde lunch, om te brainstormen bij een kop koffie, om vitamines bij te tanken aan de smoothie- of saladbar... En dat elke schooldag van 9 tot 15 uur én voor een faire prijs.

De 4 studentenrestaurants zijn een primeur voor Prorest, een dochteronderneming van Facilicom. Tot kort was Prorest immers vooral vertegenwoordigd op de markt van bedrijfsrestaurants en in het segment van rust- en verzorgingstehuizen. Het "studentenrestaurant" is een heel nieuw biotoop voor de facilitaire dienstverlener. Toch kreeg Prorest het vertrouwen van de AP Hogeschool, mee dankzij een straf concept.

Om tot dat concept te komen, schakelde Prorest 4 eigen management trainees in die zelf recent van de schoolbanken kwamen. Zij gingen de uitdaging aan om uit te spitten wat een student precies verwacht van een studentenrestaurant. Honderden enquêteformulieren en vele gesprekken later was hun huiswerk af en kozen ze voor het Prorest concept The Market.

Elke dag kebab, friet en pizza uit de snackbar om de hoek? Anno 2017 mag studentenkost best anders en beter zijn. Daarom kunnen bezoekers van The Market kiezen uit een aanbod van verschillende warme maaltijden, een vegetarisch alternatief en een (gecertificeerd) halal gerecht. Alle gerechten worden met verse producten ter plaatse in de keuken bereid. Broodjes worden à la minute klaargemaakt. Qua interieur kenmerkt The Market zich door zijn industriële look, met veel gebruik van structuren in zwart en hout. Minder cafetariagevoel dus, en meer restaurantloungegevoel.

De restaurants kun je ontdekken in campus deSingel, campus Meistraat en campus Spoor Noord (restaurant Noordplaats en restaurant Ellermansstraat). Per dag worden er gemiddeld 1.500 bezoekers verwacht.

Nu ook studenten aan tafel bij Prorest.

Meer weten over de concepten The Market en Natural Delicious van Prorest?
Neem contact met ons op.