One Building Maintenance groeit en neemt mooie niche-activiteiten over

One Building Maintenance, onderdeel van de facilitaire dienstverlener Facilicom Services Group en specialist in het technisch onderhoud van gebouwen en gebouwomgevingen, zet haar groei verder met de overname van twee mooie bedrijven in gespecialiseerde niche-activiteiten

Overnames

Met de overnames van zowel Hofline Electro & Cabling (HEC) en Teambouw, gespecialiseerd in elektriciteitswerken, bekabeling en volledige (winkel)renovaties en afbraakcontainers,  als Co-Worx, specialist HVAC, sanitair en ook geaggregeerd voor algemene aannemingswerken staat  OBM nu helemaal op de kaart  ! 

“Met deze twee belangrijke niches kan de groep de hard services tak verder professionaliseren en uitbreiden”, stelt Algemeen Directeur Facility Solutions, Claudine Decorte, “Een welgekomen aanvulling en invulling van de nodige know how als specialist in Facility Management en om concepten in FM meer geïntegreerd aan te pakken.

 

De overgenomen bedrijven zullen blijven bestaan als zusterondernemingen en behoren – juridisch -  net zoals OBM tot de holding One Facility Services, de hard services tak van Facilicom.

 

Beide acquisities  tellen een 15-tal gespecialiseerde techniekers HVAC en elektriciteit, die allen de nodige attesten en certificaten op zak hebben en hebben een goede reputatie  op markt.

 

De stichter en zaakvoerder van Hofline Electro & Cabling (HEC) en Teambouw, Jan Hofman, blijft de operationele leiding hebben over HEC en Teambouw/Containerdiensten.  Hij kan met trots terugkijken op wat hij de voorbije jaren gerealiseerd heeft, en kijkt er – samen met Facilicom naar uit om zijn marktsegment voor de groep verder uit te bouwen en ook grotere projecten aan te pakken.

 

Ook de oprichter en zaakvoerder van Co-Worx, Tim Collier, vervoegt het management van One en blijft de divisie HVAC en sanitaire installaties aansturen, en kan uitkijken naar de financiële en administratieve ruggesteun die een sterke groep als Facilicom kan bieden bij grotere projecten.  Maar één van de opdrachten is ook zeker de service-tak in dit domein verder uit te bouwen !

 

Co-Worx en HEC / Teambouw waren geen onbekenden voor One Building Maintenance: in diverse opdrachten werd al nauw en met succes samengewerkt.

Autonome groei

One Building Maintenance (OBM) kon de voorbije jaren ook een mooie autonome groei realiseren: bij overname in 2010 bedroeg de jaaromzet 5 miljoen, terwijl 2014 werd afgesloten met 11 miljoen omzet! 

Hiermee biedt OBM werk aan een 70-tal technische specialisten, een mooie aanvulling bij de selfperforming Facilicom-bedrijven Prorest Catering, Trigion Security en Gom Cleaning, die sterk zijn in soft services.

 

OBM biedt bedrijven een volledig servicepakket voor hun gebouwen, gebouwomgevingen en technische installaties.  Preventieve en curatieve onderhoudscontracten, klusjesdienst on site of op afroep, elektriciteit, loodgieterij, schrijnwerkerij, groenvoorziening, winteronderhoud, algemene infrastructuurwerken, projectcoördinatie …

OBM is ook bekend dank zij zijn business unit ACCES, met specialisten in onderhoud en installatie van toegangsinfrastructuur: automatische deuren, poorten en rolluiken, incl. PLC programmatie.

 

Met de overnames stevent One Facility Services af op een jaaromzet van meer dan 15 miljoen.

Wij kijken ernaar uit om onze klanten in de toekomst nog beter van dienst te zijn !