Receptionisten zamelen speelgoed in voor Tonuso

8 december 2016

“Begin dit jaar ging ik een maand naar Zuid-Afrika om vrijwilligerswerk te doen”, vertelt Félicienne (assistente planning, Reception Services). “Gedurende mijn verblijf was ik van plan een school te bezoeken in een sloppenwijk. Met dit in het achterhoofd liet ik plaats in mijn rugzak om speelgoed mee te nemen. De directrice van de school was zo blij dat ik besloot om eenzelfde actie met onze receptionistes op te zetten. Je inzetten voor anderen en mensen gelukkig maken, geeft mij voldoening.”

Bijgevolg lanceerde Facilicom Reception Services een actie onder haar receptionisten en mailroommedewerkers. Ze vroegen hen speelgoed en kinderkledij in te zamelen ten voordele van Tonuso, een organisatie die jongeren in de regio Brussel en Halle-Vilvoorde toekomstkansen biedt. De actie werd met enthousiasme onthaald, en tijdens de recentste bijeenkomst werd de buit verzameld. Inmiddels werden alle spullen opgehaald door Tonuso en zijn we zeker dat ze een goede tweede thuis zullen krijgen.

“Ik ben enorm blij met de inzameling,” vertelt Félicienne, “en ik hoop in de toekomst nog meer collega’s van Facilicom België warm te kunnen maken hiervoor. Het liefst zou ik dan met de opbrengst teruggaan naar het schooltje in Zuid-Afrika. Dat zou de kers op de taart zijn.”