Klantgerichtheid, gekaderd voor onze klanten

23 november 2015

Facilicom Services Group heeft de ambitie om eind 2016 het meest klantgerichte bedrijf in de facilitaire sector te worden. Als startschot van het programma, organiseerde Facilicom Services Group een seminarie voor haar klanten met als thema “Klantgerichtheid gekaderd”.

Het seminarie vond plaats in Chalet Robinson in Ter Kamerenbos, één van de meest idyllische locaties in de regio Brussel. Omdat de chalet zich op een eiland bevindt, werd iedereen via een overzetboot ter plaatse gebracht. VRT-nieuwsanker Hanne Decoutere loodste ons als gastvrouw mee doorheen de voormiddag.

De voormiddag startte met een kort interview met Algemeen Directeur Alain Vandenbrande waarin hij de nieuwe filosofie van Facilicom verduidelijkte. Nadien kondigde Hanne de eerste gastspreker Els Dhaeze aan, om haar visie rond klantgerichtheid toe te lichten aan de hand van haar boek “Uit liefde voor de klant”. Na een korte pauze was het de beurt aan Guido Everaert, een fervent blogger voor onder andere De Morgen en Schoenen Torfs. Met zijn geanimeerde presentatie over het gebruik van sociale media in de facilitaire sector, nam hij het hele publiek mee.

Het laatste onderdeel van de voormiddag was een panelgesprek met Alain Vandenbrande, de twee gastsprekers Els en Guido en Facilicom klant Ann Trogh. Hanne stelde hen gerichte vragen over klantgerichtheid in de praktijk en hun ervaringen hiermee. Als laatste kon iedereen genieten van een walking dinner, aangeboden door Prorest, en werd er zowel offline en online nagepraat op de beats van Buscemi.

Het evenement was erg succesvol, maar voor Facilicom is dit slechts begin van een nieuw verhaal. In 2016 organiseren zij een tiental “klantenarena’s”. Dit zijn rondetafelgesprekken met klanten om te ontdekken hoe Facilicom haar dienstverlening meer klantgericht kan maken. Nadien zullen deze resultaten omgezet worden in gerichte opleidingen.

Wil je weten hoe het er tijdens het evenement aan toeging? Neem dan zeker een kijkje op Twitter onder #liefdevoordeklant.